top of page

Στην Όλγα Μάρκαρη το Βραβείο Νέου Χορογράφουτης 23ης Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

Με την απονομή του Βραβείου Νέου Χορογράφου και το πάρτυ λήξης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 12/11, η 23η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου. Στο σκεπτικό της Επιτροπής που επέλεξε τα έργα και απένειμε το βραβείο καταγράφονται τα ακόλουθα:


Όλες οι παραστάσεις των 5 νέων χορογράφων διακρίνονταν από ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν τη σημαντική δουλειά που παρουσίασαν και για αυτό τους συγχαίρουμε, όπως επίσης τον καθοδηγητή τους τον Χρήστο Πολυμενάκο.


Λαμβάνοντας υπόψη την αρτιότητα της πρότασης, τη δραματουργία και την άψογη υλοποίηση, η Επιτροπή απονέμει το βραβείο Νέου Χορογράφου στην Όλγα Μάρκαρη για το έργο Ένας Τέλειος Κόσμος με τον Daniel Agudo Galiardo.


Την Επιτροπή Επιλογής αποτελούσαν οι: Γεωργία Ντέτσερ, Κατρίν Μοσχοβάκη, Έρικα Χαραλάμπους και Άντης Παρτζίλης. Την ανακοίνωση του σκεπτικού διάβασε εκ μέρους της Επιτροπής η Γεωργία Ντέτσερ, διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο, και το βραβείο απένειμε

η Κατρίν Μοσχοβάκη, λειτουργός του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.


Η φετινή διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, με ωραίες παραστάσεις, μαζική προσέλευση κοινού και την διέκρινε ο ενθουσιασμός.


Την 23η Πλατφόρμα Χορογραφίας παρακολούθησαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου και η Διευθύντρια του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού Ιωάννα Χατζηκωστή.


Την Πλατφόρμα παρακολούθησαν επίσης για να γράψουν στα μέσα που εκπροσωπούν, οι πιο κάτω δημοσιογράφοι από την Ελλάδα: Δημήτρης Αθηνάκης (Eφημερίδα Καθημερινή),

Αντώνης Μποσκοΐτης (Eφημερίδα Documento και free press OLAFAQ) και Στέλλα Μαστοροστέριου (Springback Magazine).


Διοργάνωση: Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού και Θέατρο Ριάλτο

Με τη συνεργασία της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Χορηγοί Επικοινωνίας: O Φιλελεύθερος, ΡΙΚ.


bottom of page